Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@22:12:59 GMT

کمبود مدرسه برای اولی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۳۹۷۰

کمبود مدرسه برای اولی‌ها

معمولاً، خرداد و تیرماه هر سال، ماهی پرتنش و هیجان‌انگیز برای بچه‌های مدرسه‌ای و والدین است؛ بخصوص برای کودکان کلاس اولی.

به گزارش ایران آنلاین، وقتی صحبت از ثبت نام کلاس اولی‌ها در این روزها می‌شود، تعدادی از آنها، اضطراب وارد شدن به محیط خارج از خانه و خانواده را دارند و تعدادی دیگر نیز مشتاقانه، شوق ثبت نام و حضور در محیطی جدید را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حال و روز والدین در روزهای ثبت‌نام کمی متفاوت است، گویا، آنها استرس و ترس بیشتر از اشتیاق و ذوق را تجربه می‌کنند؛ اینکه فرزند کلاس اولی خود را در کدامین مدرسه که هم در مجاورت منزلشان باشد و هم کیفیت آموزشی نستباً خوبی داشته باشد، ثبت نام کنند، قصه‌ای است تکراری که اغلب خانواده‌ها در این روزهای سال آن را تجربه می‌کنند، مسأله‌ای که هم دغدغه والدین است و هم دغدغه مدیران مدرسه. وقتی وارد اتاق امور ارزیابی سازمان آموزش پرورش در اردبیل می‌شوم، صف طولانی مردم را که در دستی پرونده و مدارک ثبت نام مدرسه را گرفته و در دست دیگر، دست کودک را می بینم و همین قصه برایم تکرار می‌شود.
پروین ۳۷ ساله از یکی خانم‌هایی که در این صف به نوبت ایستاده، می‌پرسم علت مراجعه‌تان به این اداره چیست؟! می‌گوید: ما در محله گلمغان زندگی می‌کنیم؛ منطقه‌ای محروم که اکثر ساکنانش در این اوضاع بد اقتصادی به سختی دفتر و مداد کودکشان را تهیه می‌کند، در حالیکه مدیر مدرسه همه والدین را مجاب کرده تا حتماً در هزینه‌های کمک به مدرسه سهیم باشند.
وی در ادامه می‌افزاید: من ۳ کودک دانش‌آموز دارم که یکی از آنها امسال در مقطع اول ابتدایی باید ثبت نام شود؛ همسرم نیز بیمار است و ما زیرپوشش سازمان بهزیستی هستیم، با این شرایط و اوضاع، چطور می‌توانیم به مدرسه نیز کمک کنیم؟! بخاطر این مشکل دختر کوچکم را نتوانسته‌ام ثبت نام کنم زیرا قادر به تهیه خرج و مخارج تحصیل آن نیستم.
وی ادامه می‌دهد: سال گذشته مدیران و ناظمان مدرسه، به دلیل اینکه نتوانسته بودیم در امور مالی مدرسه مشارکت کنیم، دختر بزرگم را تحقیر کرده بودند که این رفتار تحقیرآمیز و دور از شأن افراد فرهنگی، برای ما بهای سنگینی داشت.
محمود ابراهیمی پدر کودک ۷ساله‌ای است که مشکل ثبت نام دارد. وی می‌گوید: ما، ساکن منطقه کارشناسان و شهرک ساحلی هستم و مدرسه پسرانه دادمان نزدیک منزل ماست، متأسفانه از ۲۰ خرداد تا امروز، موفق نشده‌ام فرزندم را در این مدرسه ثبت نام کنم چر ا که به گفته عوامل مدرسه، این دبستان، ظرفیت و گنجایش ثبت نام جدید را ندارد و از ما می‌خواهند که فرزندم را در منطقه‌ 4 یا 5  که با مدرسه ما فاصله دارد، ثبت نام کنند. این واقعا انصاف است؟
البته باید اضافه کنم درخواست اصلی اغلب خانواده‌ها، ثبت‌نام فرزندشان در مدرسه‌‌ای است که به لحاظ تربیتی محیط سالم داشته باشد و از نظر آموزشی نیز حداقل معیارهای کیفی را دارا باشد و همین مسأله منجر شده خانواده‌ها به تعبیر خودشان در پی یافتن مدرسه دولتی خوب باشند.
وقتی برای بررسی مشکلات به ستاد ثبت‌نام آموزش‌وپرورش شهر اردبیل مراجعه کردم، عمده مراجعات مردمی به دلیل مرزبندی‌های خاصی بود که از سوی آموزش وپرورش تعیین شده و همین مسأله به قانون دست و پاگیری تبدیل شده که بیشترین نارضایتی خانواده‌ها را درفصل ثبت‌نام رقم می‌زند.
در همین رابطه پدر یکی از دانش‌آموزان که برای ثبت‌نام فرزندش دچار مشکل شده است، می‌گوید: دو مدرسه در حوالی خانه ما وجود دارد که به هر دوی آنها که مراجعه کردم از ثبت‌نام فرزندم ممانعت می‌کنند و مدیر مدرسه «الف» می‌گوید که خانه ما در محدوده مدرسه «ب» است و مدیر مدرسه «ب»‌نیز می‌گوید خانه ما در محدوده مدرسه «الف» است و هم‌اکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برم و ثبت‌نام فرزندم برایم به یک دردسر تبدیل شده است.
مادر دیگری که برای ثبت‌نام فرزندش در منطقه 2 مراجعه کرده، عنوان می‌کند: مدرسه ای در نزدیکی محل سکونت ما قرار دارد اما از فرزندم ثبت‌نام نمی‌کند و می‌گویند خارج از محدوده هستید و مدرسه دیگری را معرفی می‌کند که از خانه ما دورتر است، چگونه دخترم را که کلاس اول است در مدرسه‌ای دورتر ثبت‌نام کنم، برای حل مشکل به ستاد ثبت‌نام منطقه یک و آموزش‌وپرورش همین ناحیه مراجعه کردم اما هیچکدام به حل آن کمک نکردند.
در همین رابطه تعداد زیادی از والدین به دلیل آنچه که مدارس را با عنوان «خارج از محدوده»، یاد می‌کنند و آن را مجوزی برای ثبت‌نام نکزدن از دانش‌آموزان می‌دانند به ستادهای ثبت‌نام مراجعه  می‌کنند اما در هیچ یک از موارد مشکل آنها حل نشده است. جالب اینکه، حتی طبق گفته‌های یکی از والدین، حتی با ابلاغ  این ستاد مبنی بر لزوم ثبت‌نام از دانش‌آموز، مدیر مدرسه حاضر به ثبت‌نام نشده است.
مرزبندی‌های مدارس باعث شده تا به امروز تعدادی از دانش‌آموزان کلاس اولی موفق به ثبت‌نام در مدارس نشوند و همین مسأله موجب نگرانی خانواده‌ها و رفت‌وآمد به ستادهای ثبت‌نام منطقه و اداره‌کل شده است.
پس از «مرزبندی مدارس»‌ که بیشترین حجم از مراجعات مردمی به ستادهای ثبت‌نام را از آن خود کرده است، دریافت پول مشکل دیگری است که خانواده‌ها از آن یاد می‌کنند.
مادری که برای ثبت‌نام فرزند پسرش در پایه اول ابتدایی یکی از مدارس غیردولتی منطقه کارشناسان به ستاد ثبت‌نام مراجعه کرده  با نگرانی می‌گوید:‌ برای ثبت‌نام مبلغ زیادی از ما درخواست کرده‌اند در حالیکه برنامه خاصی هم ندارند، به امور ارزیابی آمده‌ام تا شاید مشکلم را حل کنند و تخفیفی به ما بدهند.
طبق گفته‌های مادری که فرزندش در دبستانی در منطقه ۲ تحصیل می‌کند،  مدرسه در شرایطی که هنوز سال تحصیلی جدید شروع نشده به آنها اعلام کرده است باید برای سال تحصیلی جدید 200 هزار تومان به مدرسه کمک کنند و در سال تحصیلی جاری نیز اگر خانواده‌‌ای کمک‌های مردمی خود را با مدرسه تسویه نمی‌کرد کارنامه دانش‌آموز را نمی‌دادند.
در همین رابطه می‌توان به کم شدن تعداد مدارس دولتی و تبدیل آنها به مدارس هیأت امنایی و اجبار خانواده‌ها به پرداخت شهریه در این مدارس اشاره کرد به اذعان مردم، هیأت امنایی شدن مدارس همان پولی شدن مدارس دولتی است بدون اینکه در جهت ارتقای کیفیت مدارس تلاش شود.
این در شرایطی است که طبق دستورالعمل ثبت‌نام، دریافت هرگونه وجه نقد، چک حامل یا اخذ هرگونه تعهد پرداخت وجه در مدارس عادی دولتی و هیأت امنایی در زمان ثبت‌نام ممنوع است. البته، در این میان، مدیران مدارس معتقدند به دلیل واریز نشدن سرانه از سوی آموزش‌وپرورش ناگزیرند برای تأمین هزینه‌های جاری از خانواده‌ها پول دریافت کنند به اذعان آنها آموزش‌وپرورش مدارس را به حال خود رها کرده و صرفاً فضای فیزیکی و معلمان را تأمین می‌کند و در بحث هزینه‌ها و مباحث کیفیت بخشی نسبت به مدارس بی‌تفاوت است.
ناهید محمودی معاون آموزش مقطع تحصیلی اول ابتدایی در آموزش و پرورش است. وی در خصوص تکمیل ظرفیت برای دانش‌آموزان اولی‌ها به ایران آنلاین می‌گوید: متاسفانه ظرفیت بعضی از مدارس برای ثبت نام اولی‌ها بسیار کم است؛ شهرک کارشناسان دارای ۵ فاز است با آپارتمان‌هایی پرجمعیت که تنها یک مدرسه دولتی دارد که همین کمبود باعث شده هر سال مشکلات زیادی در این زمینه داشته باشیم.
وی ادامه می‌دهد: ما به اجبار کودکانی که نتوانسته‌اند در اسرع وقت در مدرسه دادمان ثبت نام کنند را به مدرسه معلم انتقال دادیم اما مسیر این مدرسه نیز بنا به گفته والدین، طولانی است و رفت و آمد برای دانش‌آموزان مشکل است.

این مسئول کمبود مدارس در شهر اردبیل را از مشکلات آموزش و پرورش می‌داند و ابراز امیدواری کرد که با کمک خیران مدرسه ساز شاهد توسعه مدارس و فضاهای آموزشی در این شهر باشیم.

وی با بیان اینکه در سال تحصیلی 1401-1400، حدود 24 هزار و ۲۷۲ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی در حدود ۶۴۰ کلاس مستقل و ۹۴۰ کلاس غیرمستقل در مناطق مختلف استان اردبیل مشغول به تحصیل شدند، تصریح می‌کند: پیش‌بینی می‌شود که امسال جمعیت دانش‌آموزشی کلاس اول در استان افزایش یابد که قطعاً نیازمند افزایش فضای آموزشی هستیم.

ساخت 400 مدرسه در استان اردبیل با مشارکت خیران

با این حال، به نظر می‌رسد، کمبود فضای آموزشی در مناطقی از شهر اردبیل بویژه مناطقی که جمعیت دانش‌آموزی بالایی دارد، از معضلات جدی است که انتظار می‌رورد، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل در این زمینه اقداماتی عاجل انجام شود. در همین راستا، حسن محمدی ادیب مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل در گفت و گو با ایران آنلاین می‌گوید: خیران تاکنون بیش از ۴۰۰ مدرسه در قالب یکهزار و ۷۰۰ کلاس در مناطق مختلف این استان ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده‌اند؛  ۱۱۰ مدرسه دیگر نیز در قالب ۳۴۰ کلاس در نقاط مختلف استان احداث و در آینده نزدیک تحویل آموزش و پرورش خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در ساخت و توسعه و تجهیز مدارس نه تنها در شهر اردبیل بلکه سایر شهرستان‌ها و روستاهای استان، نیازمند کمک و مشارکت خیران نیک‌اندیش هستیم، ضمن قدردانی از همه خیران که با ساخت و توسعه فضاهای آموزشی، امکان تحصیل را برای همه دانش‌آموزان و آینده‌سازان این مرز و بوم مهیا می‌کنند، بر نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ مدرسه‌سازی تأکید می‌کند.
جواد قرآن نویس از خیران نام آشنای استان اردبیل که فعالیت‌های خیریه‌ای زیادی را در کارنامه اش دارد و معروف به خیر در حوزه علم و فناوری است. وی در خصوص کمبود مدارس در برخی از مناطق شهر اردبیل می‌گوید: ما منتظر پیام و درخواست از سوی اداره آموزش و پرورش هستیم تا در هر منطقه‌ای که در زمینه تحصیل و علم و فناوری کمبودی باشد همکاری و همیاری کنیم، زیرا هدفی جز ارتقای سواد و آگاهی به مردم و جوانان و دانش‌آموزان نداریم.
در هر حال امیدواریم با کمک مسئولان آموزش و پرورش و تدابیری از سوی این اداره‌کل، مشکل ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس حل و فصل شود و دغدغه والدین در این زمینه کمتر شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش آموزش وپرورش استان اردبیل برای ثبت نام دانش آموز دانش آموزان اول ابتدایی سال تحصیلی مدیر مدرسه خانواده ها شهر اردبیل کلاس اولی کلاس اول اولی ها خانه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: ۸۰ درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، آذر رشیدی در آیین افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی در سه‌شنبه‌های امید که امروز در منطقه رضویه برگزار شد، اظهار داشت: 80 درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش اموزان بانیازهای ویژه است.

وی بیان کرد: پیش‌دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی از این جهت یک مدرسه استثنایی است که دانش‌آموزان آن استعدادهای نهفته استثنا دارند و این استعدادهای نهفته باعث استثنا شدن آن‌ها شده است که اگر این استعدادها به شکوفایی برسد این عزیزان جزو برترین دانش‌آموزان خواهند شد.

رشیدی با اشاره به اینکه همه دانش‌آموزان حق ادامه تحصیل دارند افزود: باید تلاش کنیم دانش‌آموز با نیاز ویژه‌ای به خصوص در مناطق محروم و روستایی از تحصیل باز نماند.

وی گفت: این آموزشگاه، دومین آموزشگاهی است که در منطقه رضویه افتتاح شده و خدا را شاکریم که از مهر سال آینده دانش آموزان بانیازهای ویژه با آموزش های خاص و معلمین متخصص در این منطقه ادامه تحصیل خواهند داد.

مدرسه‌سازی صدقه جاریه است

جواد روحانی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی نیز فعالیت‌های خیرین مدرسه‌ساز را بسیار ارزشمند و قابل ستایش عنوان کرد و اظهار داشت: این باقیات و صالحات افراد خیر است که یادگارهایی معنوی به جای می‌گذارند.

وی با تاکید بر اینکه در میان همه کارهای خیر، مدرسه‌سازی متمایز است، افزود: مدرسه جایگاه ویژه و ممتازی دارد؛ چرا که مدرسه نه تنها یک مکان، بلکه بنایی رفیع با جایگاهی بلند است. از مدرسه آینده یک سرزمین ساخته می‌شود و خیرین به عنوان معماران مهربانی که امروز به پاس تکریم آنها جمع شده‌ایم، به نسل امروز و فردا آموخته‌اند که بخشنده بودن، بیش از آن که تمکن مالی بخواهد قلب بزرگ و دل عاشق می‌طلبد.

روحانی بیان کرد: توسعه فضاهای آموزشی به یقین زمینه‌های رشد و پیشرفت همه جانبه کشور به ویژه در بخش علمی را که زیربنای اصلی توسعه است، فراهم می‌سازد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی، گفت: این آموزشگاه در زمینی به مساحت 800 متر و با زیربنای 250 متر مربع به ارزش بالغ بر 3 میلیارد تومان با مشارکت نیک‌اندیش بانو پروین گرجستانی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان احداث شد.

گفتنی است، زمین آموزشگاه توسط علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم