Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره ثبت نام شش سال تمام‌ها در مدرسه گفت: بنابر آمار مقایسه‌ای که انجام دادیم تعداد شش سال تمام‌هایی که ثبت نام نشده‌اند ۶۰ هزار نفر است. یعنی خوشبختانه ۲۰ هزار مورد از سال گذشته کمتر شده است.

"رضوان حکیم‌زاده" معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص سرنوست ۸۰ هزار دانش‌آموزی که سال گذشته در مدرسه جذب نشده بودند، توضیح داد: آمار ثبت نام ناخالص است؛ تعداد موالید کلاس اول یعنی شش سال تمام یک میلیون و ۵۴۷ هزار نفر بوده است، یعنی همه کسانی که در کلاس اول می‌توانستند ثبت نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی داریم، پس بر اساس موالید ثبت نام ما ۱۱۳ درصد است. نرخ خالص ثبت نام یعنی چه تعداد از ثبت نام شده‌های ما شش سال تمام هستند و اینکه چه تعداد از شش سال تمام‌های ما ثبت نام نکرده‌اند که این آمار جزو بازماندگان کلاس اول می‌شوند.

حکیم‌زاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته به شکل تصاعدی در آمار مقایسه‌ای‌مان تعداد خیلی زیادی از کودکانی را داشتیم که در پایه اول نه به دلیل اینکه بازمانده واقعی باشند، بلکه به علت کرونا ثبت نام نکرده بودند. سال گذشته این تعداد در پایه اول حدود ۸۲ هزار نفر بود، اما این آمار نسبت به سال قبل‌تر که ۳۹ هزار نفر بود، تقریبا دوبرابر شده بود.

وی افزود: امسال به دلیل مشکلات سامانه آمار نهایی را نگرفته بودیم، اما بنابر اولین آمار مقایسه‌ای که انجام دادیم تعداد شش سال تمام‌هایی که ثبت نام نشده‌اند ۶۰ هزار نفر است. یعنی خوشبختانه ۲۰ هزار مورد از سال گذشته کمتر شده است. به همان نسبت تعداد زیادی از بچه‌های هفت سال تمام ثبت نام کرده‌اند که نشان می‌دهد تعداد زیادی از بچه‌های شش سال تمام سال گذشته که امسال هفت سال تمام هستند آمده‌اند و ثبت نام کرده‌‎اند.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین آمار ثبت نام دانش آموزان ثبت نام شده در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ و مقایسه آن با پیش‌بینی آمار به تفکیک پایه‌های دوره‌های تحصیلی بیان کرد: بر اساس آمار اعلامی، در پایه اول ابتدایی یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۷۶۶ نفر، در پایه دوم ابتدایی یک میلیون و ۴۵۶ هزار و ۳۵۸ نفر، در پایه سوم ابتدایی یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۱۲۷ نفر، در پایه چهارم ابتدایی یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۱۲۶ نفر، در پایه پنجم ابتدایی یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۵۹۶ نفر و در پایه ششم ابتدایی یک میلیون و ۳۴۷ هزار و ۲۸۱ نفر ثبت نام کرده‌اند.

وی درباره آمار ثبت نامی دوره متوسطه اول اشاره کرد: همچنین در دوره متوسطه اول در پایه هفتم یک میلیون و ۳۰۰ هزار و ۳۱ نفر، در پایه هشتم یک میلیون و ۲۰۴ هزار و ۶۱۵ نفر و در پایه نهم یک میلیون و ۱۷۱ هزار و ۸۴۱ نفر ثبت نام شده‌اند.

حکیم زاده در خصوص ثبت نام دوره متوسطه دوم گفت: در دوره متوسطه دوم نیز در پایه دهم یک میلیون و ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر، در پایه یازدهم ۹۶۰ هزار و ۹۵۷ نفر و در پایه دوازدهم ۹۳۲ هزار و ۱۷۹ نفر ثبت‌نام کرده‌اند. جمع کل دانش آموزان ثبت نام شده در تمام مقاطع تحصیلی ۱۵ میلیون و ۳۷۵ هزار و ۶۷۷نفر است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ابتدایی یک میلیون آموزش و پرورش ثبت نام کرده دوره متوسطه شش سال تمام ثبت نام شده سال گذشته کلاس اول هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه فراق از تحصیل

  این تعداد بنا به گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۹۳۰ هزار دانش‌آموز رسیده است. در همین گزارش اشاره شده ‌یکی از معضلات اصلی در مواجهه با این مسأله، فقدان آمار جامع و شفاف از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل و شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنان است.به همین دلیل گمانه‌زنی و فرضیه‌پردازی درباره علت‌های پدیده بازماندگی از تحصیل همچنان ادامه دارد. برخی تفاوت بازماندگی از تحصیل در میان دختر و پسر را قابل توجه نمی‌دانند، در حالی‌که عده‌ای  آن را مؤثر می‌دانند و بعضی‌ها نیز عوامل آن را بسته به منطقه، جنس، مقطع تحصیلی و... متنوع می‌دانند. مثلا ممکن است در یک منطقه فرهنگ طایفه‌گرایی و نگاه‌های جنسیتی باعث بازماندگی از تحصیل شده باشد اما در منطقه‌ای دیگر وضعیت اقتصادی و چند‌زبانه‌بودن کودک در بازماندنش از تحصیل مؤثر باشد. در مطالعات مربوط به بازماندگی از تحصیل، معمولا از دو پدیده «بازماندن از تحصیل» و «ترک‌تحصیل» برای کسانی که در سن تحصیل قرار دارند(جمعیت لازم‌التعلیم) صحبت می‌شود. برای هر دو پدیده نیز در یک دهه اخیر آمار گوناگونی ارائه شده‌است. به‌‌عنوان نمونه برای «بازماندن از تحصیل» در۱۰سال اخیر به اعداد متنوعی از صدهاهزار تا چندمیلیون نفر اشاره شده است. بخشی از این گوناگونی در آمار ناشی از شیوه محاسبه سن در جمعیت لازم‌التعلیم است. مقایسه سرشماری‌های اخیر نشان می‌دهد که بازماندگی از تحصیل در نیمه دوم دهه۸۰و نیمه اول دهه۹۰ روندی نزولی داشته است اما چنانچه از مطالعات اخیر مانند گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس بر‌می‌آید احتمالا در نیمه دوم دهه‌۹۰ و سال‌های بعد از آن، تغییر جهت داده و روند افزایشی پیدا کرده است. همین مسأله یک‌بار دیگر پژوهشگران را به جست‌وجو برای پی‌بردن به عوامل و زمینه‌های مؤثر در بروز آن فراخوانده است.

دیگر خبرها

  • قصه فراق از تحصیل
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • اردبیل| پای کلاس درس معلمانی که عشق را تفسیر می‌کنند
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • خبرنگاری که معلم شد
  • از معلم‌بلاگری تا عجیب‌ترین هدیه‌ برای روز معلم!
  • ۳۰۰ مدرسه در یزد فرسوده هستند
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • رشد ۸ درصدی تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی